Forsmak

«En benk e en benk så læng æ itj sitt allein»

Siden 1997 har Trond Wiger fascinert oss med sine lyrisk krumspring, slepne teknikk og politiske perspektiver. Gjennom GODE ORD DØR SIST har han og Erik Bruset fanget et nasjonalt publikum med dybde og troverdighet, karakteristikker som også følger Tronds varierte solokarriere. Han har stått alene på teaterscener og fortalt sin personlige historie, deltatt i utallige konsertprosjekter, vært fylkeskunstner og en naturlig samarbeidspartner med artister innenfor mange sjangere. Spennet i talentet er noe av det som ustanselig imponerer, men mer enn noe er det rett og slett det faktum at mannen er dødsrå på mikrofonen som stadig trekker folk inn i hans lekestue. Han var personlig, følsom, underfundig og poetisk allerede i en tid da norske rappere bare var tøffe. I 2022er tekstene mer aktuelle enn noen gang. Alene på scenen og mer nedtonet enn vi er vant til å se han, kommer tekstene fram i en grad som får både svorne fans og han selv til å se dem i nytt lys.  

Att og fram e Aubergine. er 10 låter med essensen av et individ. De fleste låtene produsert av Trond selv og innspilt i GODSterminalen på Svartlamon i Trondheim. Ute på vinyl og digitalt på Crispin Glover Records 04.03.2022

Intervjuforespørsler:

post@trondwiger.no


Biografi:

Trond Wigerer født på Lamon i Trondheim i 1979 har siden 1993 vært en av Norges mest allsidige rappere.
Han har rappet på taket av et smeltverk, lagd barneplate med felespiller Gjermund Larsen, gitt ut låt med Åge Aleksandersen, skrevet bestillingsverk både til Trondheim Jazzfestival og samtidsmusikkfestilvalen Fri Resonans, spilt med den akustisk firoen Børeks firo med kontrabass og kassegitar siden 2008, dannet bandet NSB med The School som kommer med plate høsten 2020, oversatt låter og gitt ut i felleskap med rapperen Sage Francis, laget teaterforestilling om sitt liv produsert av Teaterhuset Avant Garden, Spkrbox og Turneteateret i Trøndelag, vært musikalsk ansvarlig for samtidsdansforestillingsverk til Multipliè, spilt konserter med strupesangere, pønkere og trekkspillere i tillegg en drøss andre prosjekter og samarbeid og ikke minst spilt i snitt 40 konserter i året med rapgruppa GODE ORD DØR SIST siden 1997.

«Trond Wiger» Foto: Nora Nystuen

Eldre medieomtale (pdf)