Gjermund Larsen & Bom Basker

Med utgangspunkt i tradisjonelle barnesanger, rim og regler går spellemannprisvinner og en av våre fremste norske folkemusikere, Gjermund Larsen, i studio for å spille inn sin første barneplate

Med seg på plata har han rapperen Trond Wiger fra gruppa G.O.D.S -Gode Ord Dør Sist-, stjernetrekkspiller Frode Haltli og sanger Runa Hestad Jenssen. Disse utgjør bandet ”Bom Basker”. På plata deltek i tillegg perkusjonist Tor Haugerud. Albumet er produsert av Jostein Ansnes.

Tanken bak utgivelsen er et ønske om å presentere tradisjonelle barnesanger i ny drakt, med nykomponert musikk og utradisjonelle arrangement for fele, akkordeon, sang og rap.

Materialet er plukket ut av Gjermund Larsen selv, og er et utvalg av de barnesangene/rimene/reglene han har vokst opp med hjemme i Verdal. En del av stoffet er lokale varianter av melodier og tekster brukt i hele landet, men mye vil være ukjent for mange. Gjermund har bl.a. komponert nye instrumentale deler til sangene, og på denne måten satt sin signatur på repertoaret. Trond Wiger har også latt seg inspirere, og lagd sine egne versjoner av flere av tekstene. Ved å koble rap og folkemusikk er denne utgivelsen nyskapende og original.

CDen vart lansert under Trondheim Kammermusikkfestival ”Fabelaktig formiddag” på Ringve museum søndag 27. september 2009 og nominert til Spelemanns pris i 2010